Karapınar Meke Anadolu Lisesi

WEB https://meke.meb.k12.tr
Adres : İPEKÇİ MAH. ÖZGÜRLÜK CAD. NO 6 KARAPINAR / KONYA
VİZYON : Bilim ve teknolojinin farkında olan, Değişme ve gelişmeye açık, Öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, Değerlerini yaşayan ve yaşatan, Hoşgörü sahibi, Farklılıkları zenginlik kabul eden, En az bir yabancı dili çok iyi bilen, Yüksek moral değerlere sahip Kendine güvenen, Katılımcı, Kendini sorgulayan, Etkili ve nitelikli, Çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.
MİSYON : Öğrencilerimizin; Bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını, Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini, Vatanını, bayrağını seven, milletine saygılı, tarih şuuruna sahip inançlı nesiller olmalarını, Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmasına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.
BAŞARILAR : İlçemizin en köklü okulu oluşu itibariyle çok sayıda başarısı vardır.

Biyoloji Laboratuvarı :1
Yatakhane Koğuşu :13
Öğretim Şekli :Tam Gün
Saatler : 08:10 - 15:40
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İngilizce Almanca
Isınma : Doğalgaz
Servis : Özel Servis ve Belediye Halk Otobüsü vardır. Ayrıca okulumuzda taşımalı eğitim de yapılmaktadır.
Ulaşım : Konya Merkezden Karayolu ile 1 saat (100 km) Ereğli´den karayolu ile yarım saat (45 km)
Yerleşim Yeri : İlçe merkezinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Binasına ve Kaymakamlık Binasına 50 metre, bankalara 100 metre..
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe Merkezinde
Kontenjan Bilgileri : 2014-2015: 136 2015-2016: 136
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 2015-2016 Yılı Taban Puanı: 288.0817
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2014-2015 % 73,2
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2017-2018 % 45.5
Sportif Etkinlikler : Voleybol Müsabakaları, Futsal Müsabakaları, Bilek Güreşi Turnuvaları, Futbol Müsabakaları, Masa Tenisi Müsbakaları
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak Araştırma Projeleri
Proje Çalışmaları : Tübitak Bilim Fuarları
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Avrupa Birliği Projesi hazırlanıp, başvuru yapılmıştır.
Diğer Hususlar : Bahar Şenlikleri, sınıflar arası spor müsabakaları ve bilgi yarışmaları